Afgelopen vrijdagavond was het zo ver: de HWC Christmas Party maakte zijn langverwachte debuut in het schoolgebouw. Tijdens de razendsnelle kaartverkoop met een promotieteam waar je ú tegen zegt gingen er maar liefst 800 kaartjes over de toonbank. Jong en oud was welkom om in deze donkere dagen de aula in vuur en vlam te zetten. Onder een voorwaarde: de dresscode is heilig. Maar wat zal de kerstman toch blij zijn met het resultaat! Verwacht allen een dik cadeau onder de boom op 25 december. Groot en klein kwam frivool uitgedost met strik of galajurk; de aula is nooit eerder zo chic en elegant geweest.

We hadden de eer om drie gelauwerde (voormalig-)HWC-leerlingen welkom te heten achter de draaitafel. Milan Karsters mocht het spits afbijten met een vrolijke mix van Houseklassiekers en hartverwarmende hits. Vanaf moment één zat de sfeer erin op een avond die nog zo mooi zou gaan worden mede dankzij deze geweldige DJ. Het laatste half uurtje op de dansvloer voor de onderbouw werd mede mogelijk gemaakt door de vorig jaar geslaagde en nu alom geprezen DJ Jelle Slump. Draaien is voor deze man een tweede natuur, en zo bleek. De dansvloer ging in vlammen op met zijn spectaculaire remixes en deep-house hits. En dat allemaal met één hand! Met Laszlo als kers op de taart werd de avond al helemaal onvergetelijk. Hij volmaakte het muzikale pallet met een mix van hiphop, trap en house waardoor zelfs de bodyguards niet anders konden dan een dansje wagen. De teleurstelling was dan ook groot toen organisator Bryan Touw om twaalf uur de avond affloot en ons allemaal naar huis stuurde.

Met speciale dank aan de feestcommissie en de conciërges van het HWC die een unieke avond hebben verzorgd, wil ik de balans opmaken. Niet alleen de kerstman, maar ook meneer Kozijn (of is dat dezelfde persoon?) mag trots zijn. De leerlingen van het HWC zijn namelijk de beste dansers van Amstelveen en omstreken. Als je het mij vraagt, is dit feestje voor herhaling vatbaar!

 

Fotografie door mij en Jurre de Zwart fotografie