Op vrijdag 16 september 2016 hadden wij, de Gay-Straight Alliance (GSA) van het HWC, een filmavond georganiseerd voor alle eerste en tweede klassen. ‘s Avonds keken zij samen in de aula naar de film G.B.F. (Gay Best Friend).

De avond verliep soepel. Om half zeven begonnen we met het klaarzetten van alle stoelen, matten, hapjes en drankjes in de aula. Links vooraan de dikke matten uit de gymzaal en rechts een aantal luxe stoelen die we uit de docentenkamer gestolen – geleend hadden. Daarachter stonden nog wat stoeltjes voor degenen die homo’s toch nog een beetje eng vonden. Rond zeven uur kwamen de eerste leerlingen binnendruppelen, drie of vier jongens stonden om kwart over zes al voor de deur, maar die hebben we toen toch nog maar even buiten gehouden. Druk en benieuwd naar hoe de avond zou verlopen, pakte iedereen drinken en bekers vol popcorn en plofte neer op stoelen en matten. Er werd natuurlijk niet gedronken of gegeten op de matten, want we willen de lo-docenten (lees: mr. Bougioukos) liever te vriend houden. Om tien voor half acht hielden mr. Alexander en Famke een kort praatje om de film aan te kondigen.

Tijdens de film was het rustig en hier een daar werd er wat gesmoesd. In de film zaten ook wat intieme scènes, waardoor het toch wat rumoerig werd in de zaal. Dat was toch wel een beetje spannend voor sommige bruggers. Zo vaak zie je dat als eerste- of tweedeklasser nou ook weer niet, twee jongens zó dicht bij elkaar.
Natuurlijk zaten de leerlingen niet alleen maar stil een film te kijken. Er werd heel veel naar achteren gelopen om eten en drinken te halen. De popcorn ging als warme broodjes, nou ja, maïskorrels over de toonbank. We dachten dat drie kilo popcorn (30 magnetronzakken) wel genoeg zou zijn. Niet dus. De film was amper begonnen toen Stijn en Carmen als idioten op de scooter naar de Jumbo reden, om vervolgens het popcornschap helemaal leeg te roven.
Een aantal meiden had op een gegeven moment blijkbaar geen zin meer in de film en is wat gaan rondlopen buiten de aula. Daar was mw. Thorn niet zo blij mee. Je bent hier om een film te kijken en niet om maar wat door de school te gaan lanterfanten!

Na de film kregen we veel positieve reacties. De meeste kinderen vonden het een erg leuke film. Er zullen er vast ook wel wat zijn die de film niet leuk vonden, maar die hielden wijs hun mond.
De meeste leerlingen waren met de auto gekomen, maar een aantal was toch op de fiets. Wat GSA’ers uit de bovenbouw zijn met hen mee teruggefietst naar Aalsmeer, Ouderkerk of Uithoorn, om ervoor te zorgen dat zij weer heelhuids thuis kwamen. Tijdens deze fietstocht werd er ook nog veel over de film en de GSA in het algemeen gepraat. Een aantal dacht er zelfs over zich aan te sluiten! Missie geslaagd, wat ons betreft.

Vanwege het daverende succes van deze filmavond gaan we ook voor de rest van de school een filmavond organiseren later in het schooljaar. Vergeet ook vooral de dragshow op 9 december niet, daar komt binnenkort meer informatie over.

Wil jij je aansluiten bij de GSA? Stuur dan een mailtje naar gsa@hwc.nu!