Het Hermannetje

De schoolkrant van het Hermann Wesselink College

Zes keer een groeimindset? Nee, bedankt!

Iedereen kent de inmiddels zo vertrouwde inspirerende slogans die in onze geliefde school hangen; het is eens wat anders dan die kunstwerken waar niemand naar kijkt, behalve de incidentele bv-leerling. Wij van het Hermannetje vonden echter dat de slogans wel wat meer aan kunnen sluiten op de belevingswereld van de gewone scholier. Een slogan van Einstein of een over een onverschrokken vogel op een tak is natuurlijk prachtig bedoeld, maar of het ook zo overkomt om half negen ’s ochtends met wiskunde het eerste uur…?

Veel slogans komen neer op het idee van de ‘groeimindset’, een filosofie waar de school nogal dol op is, maar leerlingen wat minder. Omarm je tegenslagen, want je kan er alleen maar van leren! Er valt in bepaalde gevallen wat voor te zeggen, maar zuinigjes aan doen met die denkwijze is nu net wat hieraan ontbreekt. Zes van de acht slogans verkondigen met onbegrensd optimisme deze boodschap en geven de leerling het idee dat alles mogelijk is, altijd en overal.

Zoveel goedbedoelde adviezen kunnen wij nuchtere Nederlanders natuurlijk niet aan. Daarom hebben wij de slogans wat aangepast, zodat iedereen weer met beide benen op de grond komt te staan.
Wij hopen met deze nieuwe, frisse selectie de sfeer in de gangen weer wat op te krikken en de schoolleiding een duwtje in de goede richting te geven.

Beste lezers, welke slogans zien jullie liever hangen?Finished 5

Finished 3

Finished 6

Finished 7

Finished 1 Finished 2

Finished 8.1Finished 8.2Finished 4

 

Fotografie: Hidde Koerts

Tekening: Swen van der Puij

 

 

« »

© 2021 Het Hermannetje.