Het Hermannetje

De schoolkrant van het Hermann Wesselink College

Lang leve de liefde <3

Een week geleden alweer werd het schooljaar 2016-2017 ingeluid met, hoe kan het ook anders, een spetterende jaaropening. Inmiddels voor de tweede keer sprak meneer Kozijn ons woorden toe die bedoeld zijn om ons het hele jaar motiverend en inspirerend te laten werken. Maar zelfs dat bleek niet voldoende, want ook de respectievelijke teamleiders deden een duit in het zakje.

Dit is natuurlijk allemaal mooi en aardig, maar wat is een nieuw schooljaar zonder goede voornemens (die binnen een paar weken al verbroken worden)? Niets natuurlijk, en daarom heeft Het Hermannetje naar aanleiding van de feestelijke jaaropening er alvast een paar op een rijtje gezet:

1. Teamleider, waar bent u nu?

Met stip op nummer één bij alle afdelingen staat het jaarlijks terugkerende onderwerp: de bereikbaarheid van de teamleiders. Mevrouw Van den Bogaards opmerking “hopelijk zit de teamleider eindelijk op haar plek” werd ontvangen met daverend applaus, maar werd ook vervolgd met de mededeling dat de teamleiders voortaan alleen maandag en donderdag in de grote pauze aanwezig zullen zijn. Uhh, oké dan. Maar ach, we weten allemaal dat niet alle goede voornemens waargemaakt kunnen worden, nietwaar?

2. Meneer Alexander, never change.

Waar het HWC bekend om staat, is natuurlijk het vele muzikale talent dat hier rondloopt. Dit jaar waren het onder andere leerlingen Famke, Barbora, Jeroen en Tez die voor de nodige afwisseling zorgden met zelfgeschreven nummers en swingende filmsoundtracks (en nee, “Don’t you forget about me” komt niet uit Pitch Perfect). Maar dit alles zou natuurlijk niet mogelijk zijn zonder drama-docent Ruben Alexander die weer dolenthousiast mee stond te zingen met het muzikale viertal. Wat zou de jaaropening, ironisch genoeg, toch een ‘drama’ zijn zonder deze man.

3. WeCo Ehh, team-tijd 2.0

Oké, eigenlijk is dit geen goed voornemen voor dit jaar, maar een veelgehoorde klacht over de WeCo van vorige jaren die eindelijk is gehoord. De vervelende ophokuren om leerlingen bezig te houden, zijn in een nieuw jasje gestoken en dragen nu de naam team-tijd. Leerlingen zouden daadwerkelijk voor extra modules kunnen kiezen, in plaats van dat ze op het laatste moment ergens worden ingedeeld en er schijnt meer tijd voor huiswerk, mentorgesprekken en ander nuttigs te zijn. Hoera schoolleiding! Wij van Het Hermannetje zijn erg benieuwd naar deze wijziging en hopen dat het een aanzienlijke verbetering is.

4. Buurman of buurvrouw?

Een nogal ongemakkelijke en onhandige conversatie vond plaats bij de jaaropening van de tweede klassen toen meneer Kozijn een jongen met een pet op vriendelijke wijze vroeg stil te zijn tijdens zijn praatje. Over het geslacht van de leerling naast deze jongen was meneer Kozijn echter wat minder zeker. “En je buurvrouw of buurman, ik kan niet zien wat het is, kan die ook even stil zijn?” Oeps… Gelach steeg op uit de aula en meneer Kozijn voelde zich duidelijk niet op zijn gemak. Held en vertegenwoordiger van de gay-straight alliance Carmen loste dit echter prachtig op door deze conversatie te gebruiken om het belang van de GSA op een humoristische manier te benadrukken. “Het is natuurlijk niet leuk om als ‘het’ te worden bestempeld. En hoewel mensen bij mij soms ook twijfelen over mijn geslacht is dit precies waarom de GSA nodig is op onze school.” Hulde aan Carmen! En meneer Kozijn, het is u vergeven, voor deze keer dan.

5. Zoen er op los

Een van de belangrijkste evenementen van de jaaropening is natuurlijk altijd de bekendmaking van het jaarthema. Dit jaar is gekozen voor ‘lang leve de liefde’, een prachtig thema, juist in deze wereld waarin de liefde en vrede soms ver te zoeken lijkt te zijn. Helaas (of gelukkig) schijnt dit geen vrijbrief te zijn voor alle stelletjes op school om openlijk hun affectie voor elkaar te tonen. Alle leerlingen werden wel opgeroepen door de schoolleiding ‘de liefde van je docenten te beantwoorden’ (laten we dit maar niet te letterlijk nemen, want daar zit niemand op te wachten), maar ook de liefde en vriendschap van elkaar te accepteren, of dit nou met een jongen, een meisje of een plant is.

Dus, lieve HWC’ers, van brugklassers tot eindexamenkandidaten, knuffel elkaar goedemorgen, kus je beste vriend(in) op de wang, high-five elkaar in de gangen en dit alles het liefst zonder de kluisjes te blokkeren <3.

Laten we er samen weer een prachtig schooljaar van maken!

Anna Easton en Swen van der Puij V6

« »

© 2021 Het Hermannetje.