Je hebt er vast al over gehoord: in de herfstvakantie wordt Porgy & Bess opgevoerd in de schouwburg! Het is zeker leuk om hier naartoe te gaan. Er werken zo’n honderd leerlingen mee van vier verschillende scholen en er is wel een jaar geoefend! Daarnaast bestaat de musical uit toneel, zang, dans en mooie muziek (zelfs raps!). Je kunt er dus veel van verwachten.

Porgy & Bess is een oud (liefdes)verhaal dat zich in New York afspeelt, maar in deze bewerking worden er ook actualiteiten behandeld, zoals de vluchtelingencrisis. Ook de oorspronkelijke liedjes zijn gebruikt, op kleine aanpassingen na.

De krachten van de vier Amstelveense scholen zijn gebundeld en de beste leerlingen van alle scholen werken samen. Concurrentie laten de scholen achter zich! Twee jaar geleden voerden deze vier scholen al “Amstelveen with love” op en dat was ook een groot succes.

Wij vinden dat iedereen van Porgy & Bess veel waardering verdient en het zou leuk zijn als er zo veel mogelijk mensen komen! De uitvoeringen vinden plaats op vrijdagavond, zaterdagavond en zondagmiddag in de schouwburg in Amstelveen. Je kunt deze week nog kaartjes bij de loge kopen voor 10 euro, maar je kunt ook kaartjes op de site van de schouwburg bestellen. Deze zijn dan wel iets duurder dan bij de loge.

Voor een voorproefje kan je de trailer bekijken!