We hebben er vooraf veelbelovende verhalen over gehoord. Er is zelfs een trailer voor gemaakt: de musical Porgy en Bess, van George Gershwin.

En wat werd het toneelstuk goed opgevoerd, het was één groot feest. Nou ja, dat mag ook wel als je met alle vier de Amstelveense middelbare scholen al bijna een jaar aan het repeteren bent.

Er deden 37 leerlingen van het HWC mee. Sommige leerlingen op het podium, zoals de toneelgroep, de dansgroep, het koor en het orkest, maar ook natuurlijk de mensen achter de schermen, die het decor (wat er overigens érg goed uitzag) hebben verzorgd en de mensen die achter alle knoppen aanwezig waren; de techniek.

Maar liefst drie dagen achter elkaar hebben de leerlingen van het HWC, het KKC, het Amstelveen College en het Panta Rhei een goede show neergezet in de Schouwburg van Amstelveen. Drie keer was de zaal ook bijna vol met allemaal ouders, vrienden, vriendinnen, opa’s en oma’s die benieuwd waren naar deze bijzondere samenwerking.  

Je zag vanuit de zaal dat de acteurs het onderling erg leuk hadden. Er werd goed samengespeeld, je merkte helemaal niet dat het leerlingen waren van verschillende scholen. Ook werd er goed geacteerd op de achtergrond, ook als iemand geen tekst had acteerde hij. Dit zorgde ervoor dat er altijd iets te zien was voor het publiek. Het toneelstuk is gemoderniseerd, hierdoor werd het veel toegankelijker voor het publiek. Het was makkelijker te begrijpen.

Het verhaal is ook veel actueler gemaakt. Zo gaat het in deze versie van het stuk om asielzoekers in plaats van een Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Een aantal muziekstukken werd in het Nederlands gezongen terwijl de ‘standards’ toch in het Engels werden gezongen. In de Nederlandse stukken is de tekst soms iets veranderd. Ook de muziek was soms een beetje aangepast, een aantal improvisaties was toegevoegd. Dit was ook erg goed gedaan!

Wij willen graag iedereen, van alle vier de middelbare scholen, bedanken die aan deze musical heeft meegewerkt en in het speciaal de volgende mensen van het HWC:

Toneel: Luna Vugts, Terra Vugts, Hester Siebbeles, Wouter Habing & Tez Thompson
Dans: Anne Butzelaar, Ari Bouwman, Cindy Zoll, Gaby Liao, Isabelle Lute, Julia Murray & Stephan Kok
Koor: Roos Haars, Irene Kramer & Sharon Pertijs
Orkest: Famke van Rijn, Floo Verberne, Lotte Bos, Maarten Verhoef, Bjarn van den Berg, Eva Bramer, Jens Bosman & Siebe Lekanne Deprez
Decor: Puck van Diemen, Sophie Gevers, Yuni Gim, Emma Goslin, Mike van den Heuvel, Wieke Hylkema, Liza Kooring, Sabine Overweg, Sabine Peters, Anika Wertwijn, Valerie Witteveen & Elvi van der Zanden
Techniek: Jeroen Tas & Floris Tijdgat
Begeleiders: Eveline Hesp, Cees Rot & Martin Bakker

Jullie hebben het allemaal supergoed gedaan! Bedankt!