Van 1 januari t/m 1 juli was Nederland tijdelijk Voorzitter van de Europese Unie. Inmiddels is het voorzitterschap overgenomen door Slowakije. De redactie van het Hermannetje is op 29 maart jl. in Amsterdam bij vicepremier Lodewijk Asscher langs geweest op een officiële persconferentie voor schoolkrantredacties, waaraan een klein concoursje verbonden was. Dit was voor onze redactie een beetje bluffen met het risico om dit zwaar beveiligde pand in Amsterdam weer uitgegooid te worden: het HWC had op dat moment namelijk wel een redactie maar geen schoolkrant. Daarom is hier zelfs sprake van een dubbele prestatie: het zal niemand verbazen dat ons intelligente journalistieke team bestaande uit Aram, Max, Lena, Famke, Noah, Bryan, Hidde en Anna (V5) een artikel wist te produceren dat meteen de prijs wegkaapte, maar dit team deed dat ook nog eens met een geweldige pokerface (want geen   schoolkrant). Onze razende reporters stelden dan ook reeds in maart volstrekt profetische vragen aan de vicepremier over bijvoorbeeld de risico’s van een Brexit en de gevolgen die dit zou hebben voor Nederland. Hoe deze Brexit na het Engelse referendum gaat aflopen is onverminderd actueel en dat is nu vooral afwachten geblazen, maar aan dit topteam is het prijsje – een masterclass speech-schrijven door de spin doctor van Lodewijk Asscher – duidelijk wel besteed. Daar gaan we allemaal nog profijt van hebben in volgende edities van Het Hermannetje! Bewijs van de prijs vind je hier. Een beetje trots zijn we natuurlijk wel, ook al is dit succes vooral aan het eigen vernuft van de redactieleden te danken. Gefeliciteerd, beste redactie!

Oeds van Middelkoop

Het artikel kan je hier vinden.