Vanaf begin maart heb ik samen met twee andere klasgenoten een masterclass gevolgd bij de Vrije Universiteit. De VU stelt allemaal verschillende masterclasses beschikbaar om zo een kijkje te geven in het universiteitsleven voor bovenbouwleerlingen. Ik was hier erg benieuwd naar en meldde me aan voor de masterclass “Deugd en ondeugd” wat erg aansloot op wat ik na de middelbare school wil studeren: rechten.

13055416_10154129051202241_5464972330374195276_nDe masterclass werd verspreid in drie echte lessen en natuurlijk de eindopdrachten. Elke bijeenkomst behandelden we een ander aspect over deugd en ondeugd. Als eerste leerden we veel over alledaagse deugd en ondeugd in de rechtbank. Daarna behandelden we ook deugd en ondeugd in de klassieke tijd en de Griekse mythologie. De bijeenkomsten waren leuk om bij te wonen. We speelden vaak een rechtbank na waarbij we konden oefenen aan onze spreekvaardigheid. De eindopdrachten vond ik ook erg leuk om te doen. Ons groepje moest een echte rechtszaak naspelen over een hedendaagse conflict over ondeugd in de relatie.

De masterclass was erg goed georganiseerd. We kregen mapjes, pennen, een exemplaar van Ovidius en toegang tot VU Blackboard, waar wij gebruik konden maken van hun versie van Magister. Dit gaf ons ook het gevoel alsof wij echte studenten waren. Ook kregen we bij elke bijeenkomst de beroemde citroencake en wortelcake, wat ons natuurlijk ook hielp om gemotiveerd te blijven! Al met al was het een hele leuke maar ook leerzame ervaring. Ik heb kennis gemaakt met andere enthousiaste leerlingen van andere middelbare scholen. De masterclass was erg leuk en ik raad iedereen aan om het ook te proberen!